Projekt – compact livings som livsstil

PROJEKT

Projekt Marie

COMPACT LIVING SOM LIVSSTIL

Att leva efter mottot ”less is more” är det allt fler som gör. Färre ägodelar, mindre boenden och smartare konsumtion blir allt vanligare. En trend som gör loft och sovloft allt mer populära. En som lever efter devisen ”less is more” är Marie Lundström. Efter flera år utomlands återvände hon till Stockholm tillsammans med sina två döttrar.

–   Som utomlandsboende missade jag lägenhetsrallyt och priserna var inte att leka med. Min lägenhet som jag har idag var bara två rum när jag köpte den, ett sovrum och vardagsrum/kök; för liten för mig och två barn med andra ord.

Situationen krävde en lösning som gjorde den lilla tvåan rymlig nog för alla tre. För att kunna utnyttja lägenhetens potential insåg hon att nyckeln låg i den generösa takhöjden. Hon fick en idé.

–   Jag sökte på internet och fick även rekommendation från mina grannar som varit jättenöjda med Compact-Living. Det blev ett självklart val. Jag valde loft för att skapa ett härligt boende för mig och mina döttrar samtidigt som värdet på lägenheten ökar markant.

Lösningen föll på två stabila loft. En i stål och en i trä. Till detta designade även Robban stegar till både loft

och andra upphöjda förvaringslösningar i lägenheten. Den lilla tvåan förvandlades till tre sovrum med kök/vardagsrum.

–   Jag är sjukt nöjd med resultatet och då är jag väldigt kräsen. Jag hade idéerna och Compact-Living förverkligade dem, berättar Marie.

Även Robban är nöjd med projektet.

–   Det är såklart extra roligt med ambitiösa och kräsna kunder. Jag förstod tidigt att Marie önskade lösningar utöver det vanliga med fokus på gedigna materialval. Tycker det blev väldigt bra och snyggt.

Loften har inte bara förändrat lägenheten utan även synen på ägande. Idag tar de vara på de få men härliga saker de har. En annan positiv effekt är att de umgås mycket mer nu än i tidigare och mer rymliga boenden. Livet har förändrats till det bättre, helt enkelt.

–   Det bästa med loften är att mina döttrar har ett väldigt mysigt krypin som de gillar skarpt. Det andra loftet har vi till gäster, eftersom vi ofta får besök från världens alla hörn, avslutar Marie.

Intresserad / frågor

Har du frågor om, eller är du intresserad av, denna produkt? Du kan kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan.