Projekt – att utnyttja lägenhetsytan bättre

PROJEKT

Projekt Olle ny sovplats

ATT UTNYTTJA LÄGENHETSYTAN BÄTTRE

Ett stort rum innebär stora möjligheter, något Olle och Carina fick erfara när de behövde större boyta och ett eget sovrum. Belägen i en ombyggd industrifastighet från sekelskiftet krävde den här lägenheten en minst sagt skräddarsydd lösning.

Robban berättar:
– Första gången jag besökte Olle och Carina slogs jag över storleken och takhöjden på rummet. Här krävdes ett loft utöver det vanliga.

Olle och Carina hade tidigare provat på flera olika typer av boenden men aldrig loft och i samband med utökning av familjen började de se sig omkring efter en lösning för att utnyttja lägenhetsytan bättre. En granne som hade fått hjälp med flera loft tipsade om Robbban och Compact Living.

Carina berättar:
– Eftersom vår lägenhet är lite speciell fanns inte utrymme för några standardlösningar. Vi ville ha något som var nätt och stabilt i konstruktion med så lite bygghöjd som möjligt. Valet föll på en stålkonstruktion.

Utöver ett specialanpassat stort loft krävdes även modifiering av befintlig trappa men också en platsbyggd skjutdörr. Hela projektet inleddes med att konstruera en loftmall i trä så att Olle och Carina enklare kunde visualisera hur loftet skulle bli i slutändan.

Som med alla större projekt stötte Robban på en del utmaningar under arbetets gång. Största utmaningen var inte loftet i sig utan placeringen av ingången och den befintliga trappans design. När en kraftig H-balk satte stopp för den initiala idén med dörr föll lösningen på en smal skjutdörr och ombyggnad av de fyra översta fotstegen. På så vis löstes ingången till loftet på ett smart sätt som inte påverkade trappans originaldesign i för stor utsträckning. Alternativet hade varit en kostsam lösning med en helt ny trappa.

Och även om arbetet kanske tog lite längre tid än planerat så är Olle och Carina väldigt nöjda med sitt loft som blev ett sovrum och den nya yta som loftet frigjorde.

Carina avslutar:
– Med eget sovrum blir allt mycket lättare. Äntligen har vi en yta som bara är vår samtidigt som hela familjen får mer yta i ren bonus. Vi är så glada för vårt loft och kan varmt rekommendera Robban och Compact Living till andra. Även till de som bor i gamla industrifastigheter med ovanliga mått och bastanta H-balkar.

Robban igen:
– Jag är stolt över resultatet. Nöjda kunder är alltid det viktigaste och jag ser hellre att allt blir rätt snarare än att det blir snabbt gjort. Den här lägenhetens förutsättningar krävde mer arbete och planering än normalt men det är sådana här utmaningar jag gillar. Vill också passa på att nämna att samarbetet med kunden både inspirerade och underlättade. Det är kul med kunder som bryr sig och har höga krav.

Intresserad / frågor

Har du frågor om, eller är du intresserad av, denna produkt? Du kan kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan.